Adventní koncert

Verze pro tiskVerze pro tisk

I v letošním roce jsme se společně sešli v evangelickém kostele v Pňově-Předhradí, kde se konal již druhý adventní koncert pořádaný místním Domovem pro seniory.  

Všichni návštěvníci byli přivítáni paní ředitelkou Mgr. Zdenkou Farkašovou a zároveň byli mile překvapeni nabídkou svařeného vína či čaje, kterou téměř všichni v tomto chladném období využili. Mnozí z návštěvníků si pro své blízké také zakoupili drobné vánoční výrobky, které vyráběli naši obyvatelé Domova.

Úvodní slovo měla paní farářka Helena Júnová, která hovořila o vztazích mezi lidmi a o branách a dveřích, které někdy od sebe lidi oddělují. Připomněla adventní čas a to, že by v tomto období měli mít lidé k sobě blíže.

Předvánoční pohodovou atmosféru navodil svým vystoupením pěvecký sbor Harmonie z Hradce Králové. Pětadvacetičlenný ženský pěvecký sbor v čele s kapelníkem Jaromírem Schejbalem svůj program rozdělil do dvou částí, kde v první zazněly skladby jako Gloria, Ave Maria či Adiemus a v druhé polovině si společně se sborem posluchači z řad obyvatelů Domova, jejich příbuzných, obyvatel Pňova-Předhradí a dalších návštěvníků zazpívali vánoční koledy.

Svým nádherným vystoupením nás sbor "přinutil" zastavit a uvědomit si, co je v tento čas opravdu důležité, dávat radost druhým a být se svými nejbližšími. Děkujeme nejen sboru, ale i všem ostatním, kteří nám pomohli s organizací koncertu. Přejeme krásné a pohodové prožití vánočních svátků.